Frågor om "Dead Poets Society"

Huvudpersoner och personligheter:

·         Neil Perry – Trevlig ledartyp, lyssnar alltid på vad hans pappa säger, förstående

·         Todd Anderson – Blyg

·         John Keating – Egen, påhittig

·         Charlie Dalton – Busig, olydig, dumdristig i vissa lägen

·         Knox Overstreet – Mogen, lugn

·         Richard Cameron –

·         Steven Meeks –

 

Hur förändras huvudpersonerna?

Neil förändras då han bestämmer sig för att göra en slags revolt genom att inte lyssna på sin pappa och söka till en pjäs.

Knox blir också förändrad eftersom att han bestämmer sig för att göra något galet som att gå på en fest för att få träffa tjejen han är kär i.

I början var Todd blyg och tillbakadragen, men efter händelsen i slutet får han ett sammanbrott och vågar visa sina känslor. Hans självförtroende ökar också när han framför dikten inför hela klassen.

Slutet? Någons ”fel”? Vems och varför?

Egentligen är det ju aldrig bara en persons fel, men om man ska ”skylla” på någon så är det Neils pappa. Om han hade låtit Neil göra det han ville så hade slutet sett annorlunda ut, men samtidigt behövde han inte ge upp genom att skjuta sig själv. Han hade kunnat lyssna på sin pappa, rymma eller liknande. Hans kompisar kunde också ha varit mer stöttande, så det var flera saker som låg bakom slutet. Vissa skyller också på Keating och menade att det var hans fel eftersom att Neil skulle ha lyssnat på hans idéer om teatern. De trodde att om han aldrig hade sagt något till dem så hade Neil fortfarande levt.

Budskap

Filmens budskap är att man aldrig ska låta någon annan stå i vägen för ens drömmar. Allting kommer inte automatiskt, man måste kämpa lite för att få sin vilja igenom. Det är viktigt att ha drömmar över huvud taget, man måste ha någonting att leva för.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0